Overzicht van nieuwsberichten 2015

Ai.. geen live uitzending van de Dag van de Democratie 12 september 2015

Wegens een technisch probleem werkt de live-stream vanuit de raadzaal niet.

De Dag van de Democratie! 10 september 2015

Kom op zaterdag 12 september vanaf 11.00 uur naar het gemeentehuis voor de Dag van de Democratie! Praat mee! Doe mee!

Jij mag je stem wél laten horen! 24 augustus 2015

De Dag van de Democratie op 12 september 2015. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Dat zorg, onderwijs en andere zaken voor iedereen geregeld zijn, ook. Democratie, waarbij we zelf via verkiezingen onze bestuursvertegenwoordigers kiezen, helpt daarbij. Op 12 september staat Nederland stil bij de democratie door op verschillende plekken de deuren te open. Ook in Borne. De raadszaal is op die zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur een gezellig café waar jouw mening helemaal tot zijn ‘recht’ komt.

12 september 2015 Dag van de Democratie 08 juli 2015

Save the date: Bingo en dag van democratie

Reactie gemeente Borne op samenwerking in Twente 30 juni 2015

Op 14 april 2015 is het rapport ‘Samenwerken doen we zelf’ van de Stuurgroep Heroriëntatie Twentse samenwerking aan alle Twentse gemeenteraden aangeboden, met de vraag om voor 1 juli een standpunt in te nemen. De heroriëntatie op de Twentse samenwerking is onder meer nodig omdat het takenpakket van de huidige Regio Twente verandert (minder wettelijke bevoegdheden). De gemeente Borne onderschrijft het belang van samenwerking, omdat Twente, zeker vanuit sociaal en economisch perspectief, een samenhangend gebied is. Bij het rapport plaatst Borne echter wel enkele kritische kanttekeningen.

Bespreking Integraal Huisvestingsplan (IHP) onderwijs uitgesteld 12 juni 2015

Tijdens het Politiek Beraad op 9 juni jl. heeft wethouder Velten aan de raad verzocht om het IHP nog niet te behandelen.

Uitslagen Borne Verkiezingen Provinciale Staten 2015 20 maart 2015

De uitslagen van de Provinciale Staten verkiezingen zijn vastgesteld. In de bijlage staan de uitslagen op kandidaatniveau weergegeven.

Nieuw! Vergaderingen van de raad volgen met iPad of iPhone 20 februari 2015

Sinds september 2014 worden de openbare vergaderingen van de raad niet alleen in geluid maar ook met beeld uitgezonden.

De raad vergadert in 2015 iets anders 06 januari 2015

De raad heeft in december het vergaderschema voor 2015 vastgesteld die anders is dan in voorgaande jaren. De in 2010 ingevoerde Bijpraten is vervangen door Politiek Beraad.