Dynamische fietsverlichting van Borne naar Hertme en Zenderen

De fietsverbinding van Zenderen en Hertme naar Borne wordt een stuk veiliger. Door middel van dynamische verlichting wordt de rijbaan verlicht bij gebruik. Op 14 december wordt het traject in gebruik genomen.

Het verlichtingssysteem is uitgevoerd met Ledmodules, die werken op het aanbod van passanten. In de avond en nacht brandt de verlichting op een vermogen van 20 procent. Bij het passeren van bepaalde punten door fietspadgebruikers zal het vermogen van de verlichting over een deel van het tracé worden opgeschroefd naar 100 procent. Bij het passeren zal de verlichtingssterkte weer worden teruggebracht naar 20 procent.

Er is gekozen voor dit systeem om naast het stimuleren fietsgebruik en het voor velen sociaal veiliger maken van een fietsroute, ook het milieu en de bescherming van flora en fauna niet uit het oog te  verliezen.

Wethouder Michel Kotteman neemt woensdag 14 december de verlichting officieel in gebruik door met een groot aantal betrokkenen een deel van de route te fietsten.

  • 05 december 2011
Terug